Ιστορία

Σύντομο Ιστορικό του Σωματείου

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1973 από μια ομάδα φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία Λέσχη Αυτοκινήτου Πάφου όνομα που άλλαξε με καταστατική συνέλευση του σωματείου και μετονομάστηκε σε ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΦΟΥ .

Οι πρώτοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδρυτές του σωματείου Αντρέας Μαρκίδης, Δημήτριος Σωτηριάδης και Δημητράκης Φακοντής ξεκίνησαν δειλά- δειλά να οργανώνουν το σωματείο και να σκέφτονται για αγώνες κάτι που διακόπηκε το 1974 λόγω των "γεγονότων".

Στα πρώτα βήματα του Σωματείου πολλοί άνθρωποι του αυτοκινήτου βρέθηκαν δίπλα του και με την εμπειρία τους βοήθησαν στο ξεκίνημα.

Στην μέχρι σήμερα πορεία του ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΦΟΥ διοργάνωσε πλήθος αγωνιστικών εκδηλώσεων και πρωταθληματικών αγώνων όπως το ράλλυ Αφροδίτη, το ράλλυ του δάσους όπως είναι γνωστό και πολλούς αγώνες ταχύτητας.

Από τις 22/12/2021 ο σύνδεσμος έχει μετονομαστεί σε Pafos Motorsport AssociationYou can find videos and pictures from older races organized by our association in our Galley section. Also if you have some videos or pictures from events from the past and you would like to share them with us, please contact us and we will be glad to share them on our site.


Μπορείτε να βρείτε βίντεο και εικόνες από παλαιότερους αγώνες που διοργανώθηκαν από τον σύνδεσμο μας στην ενότητα Gallery. Επίσης, εάν έχετε κάποια βίντεο ή φωτογραφίες από εκδηλώσεις του παρελθόντος και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να τα δημοσιεύσουμε στον ιστότοπό μας.